Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η Γεωργία Κιζιρίδου θα μιλήσει στο πρώτο Σεμινάριο της Ακαδημίας Γονέων ΣΥΓΑΠΑ Παρασκευή 31/01/14

On-line συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη
Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ.
georgiakiz@yahoo.gr, 6973387265
Η on-line συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη είναι μια σύγχρονη εναλλακτική τάση στον τομέα της ψυχικής υγείας με αποδεδειγμένα, μέσω ερευνών, πλεονεκτήματα. Πρόκειται ουσιαστικά για συνεδρίες που πραγματοποιούνται μέσω Skype, τηλεφώνου ή e-mail. Η διαδικασία παροχής υπηρεσιών Διαδικτυακής Συμβουλευτικής διέπεται από τις αρχές της ISMHO (International Society for Mental Health On Line).
Ενδείκνυται για ανθρώπους που διαμένουν σε επαρχιακές, απομακρυσμένες πόλεις ή ακόμα και στο εξωτερικό και δεν έχουν εύκολα πρόσβαση σε ειδικό ψυχικής υγείας. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει διευκολυντικά σε άτομα που λόγω φορτωμένου προγράμματος και υποχρεώσεων δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στο γραφείο του ειδικού και να πραγματοποιήσουν μια πρόσωπο-με πρόσωπο συνεδρία. Άτομα με κινητικές δυσκολίες ή/ και χρόνιες παθήσεις φαίνεται ότι επωφελούνται από τη συγκεκριμένη τακτική. Τέλος, μπορεί να αφορά άτομα που προτιμούν την ασφάλεια του δικού τους χώρου και δεν επιθυμούν τις παραδοσιακές μεθόδους προσέγγισης αντιμετώπισης προβλημάτων.
Ενδεικτικά θέματα που μπορεί να αφορούν τις on-line συνεδρίες είναι συνήθως: διαχείριση άγχους, συναισθηματικές διαταραχές, διατροφικές διαταραχές, προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση, εργασιακά προβλήματα, οικογενειακά θέματα, σχέσεις παιδιών-γονέων, σχέσεις ζευγαριών, ενίσχυση αυτό-εκτίμησης. Δεν ενδείκνυται ως μέθοδος σε περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί ψύχωση και αυτοκτονικές τάσεις.
Ενδεικτικές τιμές: α) Συνεδρία μέσω skype και τηλεφωνική συνεδρία: 20 ευρώ, β) συνεδρία μέσω e-mails/ chatting: 15 ευρώ.

Ο συμβουλευόμενος είθισται να επικοινωνεί είτε ηλεκτρονικά στο georgiakiz@yahoo.gr, είτε τηλεφωνικά στο 6973387265, ώστε να ενημερωθεί περαιτέρω για τη διαδικασία και να επιλυθούν τυχόν απορίες. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού από τις 09.00 – 23.00. Οι συνεδρίες γίνονται σε πραγματικό χρόνο και έχουν διάρκεια 1 ώρα. 
Φοίτηση στο τμήμα Ψυχολογίας, Α.Π.ΘΦοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Α.Π.Θ. «Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία» ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 27/03/2007: Απονομή τιμητικού επαίνου για την εθελοντική προσφορά στην Επιτροπή της Κοινωνικής Πολιτικής, ΑΠ.Θ.Ψυχο- παιδαγωγική στήριξη σε μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, γενικευμένες μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση.
Κολλέγιο MediterraneanHigher National Diploma in Learning Disabilities- Higher National Diploma in Speech TherapyΑνοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο – Ακαδημία των Πολιτών  Εισηγήτρια σε θεματικές: α) Συναισθηματική Νοημοσύνη, β) Διαχείριση άγχους Υπεύθυνη εκπαιδεύτρια διαδικτυακού προγράμματος ψυχολογίας. Εθελοντική εργασία στο πρόγραμμα συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων των Γιατρών του Κόσμου «e- kivotos».
Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Ολοκλήρωση με επιτυχία 3 κύκλων σπουδών διάρκειας 120 ωρών έκαστος

Πρώτο Σεμινάριο για το 2014 της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΓΑΠΑ (Παρασκευή 31/01/14, ώρα 7μμ, Βαλαωρίτου 9)

Διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο και στο σπίτι: Εκπαιδεύοντας τα παιδιά να επιλύουν αποτελεσματικά τις συγκρούσεις που βιώνουν
Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ. 1
Σκοπός της παρουσίασης είναι να αναλυθούν οι έννοιες της σύγκρουσης, καθώς και της διαχείρισης των συγκρούσεων μέσα από το οικογενειακό και εκπαιδευτικό πρίσμα. Απώτερος στόχος είναι αφού παρουσιασθούν σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα σε θεωρητικό επίπεδο να συζητηθούν πρακτικές, ώστε τα παιδιά να εκπαιδευθούν σε αποτελεσματικές στρατηγικές επίλυσης των διαφορών τους σε σχέση με τα μέλη της οικογένειάς τους και τους συνομηλίκους. Θα ακολουθήσει βιωματική προσέγγιση της θεματικής μέσα από παιχνίδια ρόλων και προσομοιώσεις, καθώς και ελεύθερος διάλογος με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αναφορικά με τα γενικά συμπεράσματα, αλλά και σχετικά με τις προσωπικές τους εμπειρίες.
Εκτιμώμενη διάρκεια: 1 ½ ώρα.

Στοιχεία επικοινωνίας: georgiakiz@yahoo.gr, 6973387265.
ΣΥΓΑΠΑ Φράγκων 19 - Θεσσαλονίκη. Τηλ 2310524285  /  6942989785


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου