Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Ανδρες ξυπνίστε είναι το σύνθημα του αρχηγού των μπαμπάδων, John Jammit που δημιούργησε ακόμα και κόμμα στη Μάλτα.
Ο ΣΥΓΑΠΑ μέσω του Προέδρου του Νίκου Σπιτάλα, καθιέρωσε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τη γιορτή του πατέρα
Μπαμπάδες, Ντροπή σας να είστε μίζεροι, δειλοί, ζηλιάρηδες και εσωστρεφείς.
Τι περιμένετε? Χάσατε τα παιδιά σας και τις περιουσίες σας. Τι σας μένει?
ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ. Αργότερα θα είναι πολύ αργά.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ BLOGS:
http://neemo.gr/cluster1070880.php

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=135997&categoryid=123240
http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=135975&categoryid=19
I-NEWS

http://www.inews.gr/60/gia-ti-giorti-tou-patera.htm
"Για τη γιορτή του πατέρα!"

"Παγκόσμια ημέρα του πατέρα σήμερα κι εγώ πλημμυρίζομαι απο διάφορα συναισθήματα. Πάνε κοντά 9 χρόνια απο τότε που είπα για τελευταία φορά... την λέξη «μπαμπά» και απευθυνόμουν απευθείας σ’αυτόν. Εδώ και 9 χρόνια όποτε αναφέρω αυτήν την λέξη είναι είτε γιατί θυμάμαι και διηγούμαι κάποιες ιστορίες, είτε γιατί αναφέρομαι σε πατεράδες άλλων προσώπων.
Δεν σας κρύβω μάλιστα οτι δεν ήταν λίγες οι φορές που η αγάπη και η λατρεία, εναλλάχτηκαν με μίσος και θυμό που «έφυγε». Τον κατηγόρησα για τις δύσκολες καταστάσεις που έζησα- και ζω μερικές μέρες-και γιατί με ανάγκασε με τον χαμό του να μεγαλώσω απότομα..Γρήγορα. (τότε ήμουν 15). Τον απαρνήθηκα, ωστε να μπορώ να πετάξω τον οίκτο που ένιωθα για μένα, απο πάνω μου και να φορέσω ένα χαμόγελο…
Συνήθως (και όχι αδίκως) αναφερόμαστε με θαυμασμό και υπερηφάνεια για το πρόσωπο της γυναίκας-μάνας και δεν σας κρύβω οτι νιώθω πως παραγκωνίζουμε την έννοια και την θέση του πατέρα που είναι εξίσου σημαντική για την ανατροφή ενός παιδιού που στην συνέχεια της ζωής του εξελίσσεται σε έναν «αυτόνομο» ενήλικα.
Η ηρωίδα μάνα, η αγωνίστρια μαμα, η γλυκιά μανούλα…. Μην ξεχνάμε όμως και τον «χαλβά» μπαμπα. Και λέω «χαλβά» γιατί πιστεύω οτι με μία γαλιφιά μας, με ένα χαμόγελό μας και μία αγκαλιά δέχεται να γίνει χαλί να μας πατήσει και να μη φέρει αντίρρηση σ’ ο,τι και να του ζητήσουμε, άσχετα απο το αν διαφωνεί η μαμα!
Αρκετοί απο μας, του προσάπτουν αρκετά παρατσούκλια… «Ο γέρος μου», «Ο ωραίος» ,«ο χοντρούλης», «ο φαλάκρας», «ο μπαμπουλίνος» και άλλα πολλά που φανερώνουν μία ιδιαίτερη σχέση πατέρα-παιδιού.
Κι εκείνος θα ξενυχτήσει σε κάποια αρρώστιά μας. Θα παρατήσει κάποιο ματς για να μας πάει στην παιδική χαρά. Θα σκεφτεί στο γυρισμό για το σπίτι να μας φέρει γάλα.Θα κάνει όνειρα για το τι θα γίνουμε και τι θα κάνουμε όταν μεγαλώσουμε (και μάλιστα ίσως πριν γεννηθούμε). Θα χαρεί με τις χαρές μας. Θα λυπηθεί με τις λύπες μας. Θα αγχωθεί με τα άγχη μας. Θα μας συμβουλέψει. Θα μας συνετίσει.
Σε μας θα στηριχτεί όταν γεράσει. Ακόμα και όταν είμαστε μικροί όμως, στα δύσκολά του, απο μας θα αντλήσει δύναμη, απο ένα μας χαμόγελο ή μία αγκαλιά και μόνο.
Απο την άλλη πλευρά, δε λείπουν κι εκείνοι, που δεν αξίζουν να ονομάζονται πατεράδες. Δε τους αξίζει αυτό το αξίωμα (Διότι το να είσαι γονιός είναι αξίωμα!!).
Μην ξεχνάμε πόσες ιστορίες ακούσαμε για βρέφη, παιδιά που κακοποιήθηκαν απο τον ίδιο τους τον πατέρα. Μην ξεχνάμε πόσες φωτογραφίες είδαμε με παιδιά που είχαν δάκρυα στα μάτια, μελανιές στα σωματάκια τους. Μα πάνω απ’όλα μην ξεχνάμε πόσα παιδάκια μεγάλωσαν με ψυχολογικά τραύματα και φόβο για τους ανθρώπους εξαιτίας κάποιου πατέρα-κτήνος.(Θα μπορούσα να πω πολλά γι αυτούς αλλά δε το κάνω γιατί σήμερα θέλω να κρατήσω την «ρομαντική» πλευρά του πατέρα)
Κάντε τους λοιπόν μία μεγάλη αγκαλιά, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα. Πείτε τους πόσο πολύ τους αγαπάτε-γιατί δυστυχώς πάντα, σε όλη μας τη ζωή, ο χρόνος είναι ένας κακός αντίπαλος. Μακάρι να είχα κι εγώ την ευκαιρία να το κάνω.
Να τους χαίρεστε, να τους αγαπάτε και να τους σέβεστε."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
"exasa ton patera mou prin 3 mhnes.... poso dikio exei !!!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου